Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Skottland: Whiski Bar, Edinburgh

Bar og restaurant med over 200 forskjellige whiskyer i hyllene.

Beliggende på midten av Royal Mile er det perfekt for besøkende i Edinburgh.

Litt treig service innen matavdelingen, men med såpass mange whiskyer å velge mellom er ikke det verdens største problem.

Hjemmeside og kart.

Japan: Zoetrope, Tokyo

Over 250 forskjellige whiskyer er å finne i hyllene her – alle japanske!

Baren er visstnok den eneste uavhengige baren som fokuserer på japansk whisky, øvrige barer i denne kategorien eies og drives av Suntory og Nikka (som bare har sine egne produkter i hyllene).

I tillegg til whisky er det også over […]

Oslo: Lompa (Olympen) Grønlandsleiret

I anledning at “Gutta på jobben” gikk ut for “å ta noen øl” gikk vi til gode gamle “Lompa” (Olympen) på tjukkeste Grønland, denne kamelonen blant Oslos utesteder. På formiddagene er Lompa et kjent og kjært vannhull for tørste sjeler. Straks mørket senker seg forvandles dette nyåpnede stedet til et hipt og trendy […]

Østerrike: Vinothek St. Stephan, Wien

Mitt i sentrum (kart her) ligger denne lekre vinbutikken. For det er vin som er deres hovedfokus. Men opp en vindeltrapp kommer vi til spritavdelingen.

Utvalget er ikke stort, men hyggelig. Mange tapninger fra uavhengige tappere, særlig Signatory, ispedt noen offisielle tapninger fra ymse destillerier.

Prisene er ikke de beste, men ett og […]

Isle of Arran – øya og destilleriet

Det går helt greit å ta seg ut til Arran med Glasgow som startpunkt selv uten bil. Tog fra Glasgow Central Station til Adrossan og fergeforbindelse til Arran flere ganger for dagen, men det anbefales å ta det som en dagstur. Tog med avgang Glasgow 08.33 er et godt utgangspunkt. Kjøp tur/retur-billetter som […]

Kontoret, Bergen

Kontoret er en grei, liten bar som ligger i tilknyting til restauranten Dicken’s. Lett å finne i vest-enden av Torvalmenningen, vis-a-vis Hotel Norge, med gateadresse Olav V’s plass 4. Barkeeper Espen Johannesen er en trivelig kar som har gode ambisjoner om å gjøre Kontoret til et skikkelig vannhull for malt-entusiaster. I tradisjonsrike grønne […]

Oslo: Eik bar og vin

Jeg hadde ingen aning om hva jeg gikk til. Husket gamle Savoy som et litt slitent sted preget av brune tremøbler og skittent toalett. Eik bar og vin; har de beholdt alt det gamle interiøret som kanskje bare var i eik?

Vel inne i et luftig lokale med rosa plysjkledde sofaer langs veggene, […]

Danmark: Whiskyhouse, København

Whiskyhouse er en butikk-i-butikken til Holte Vinlager i Peter Bangsvej 74 (buss 15 går fra sentrum og rett forbi butikken).

I et hjørne av vinbutikken er det stablet haugevis med maltwhisky fra gulv til tak, og gjemt bak noen maltwhiskystabler finner man også noe blended og whisky fra USA og Kanada.

Det er […]

Frankrike: Coffee, Tea and Whiskies, Bordeaux

Like utenfor de gamle bymurene (ved Barrière de Pessac) ligger en liten butikk med stort whiskyfokus. Varene kommer tydligvis i all hovedsak fra Le Maison du Whisky i Paris (posene hadde Le Maison-trykk).

Ved mitt besøk (oktober 2006) var det rimelig tynt i hyllene med ut fra hva jeg forsto så skulle de […]

Lillestrøm: Republic

Det er ikke hver dag man finner noe positivt om stedet Lillestrøm. Men her er en udelt positivt innlegg – Puben Republic (med muligens ett unntak, pubens lokalisering – skulle vært adskillig nærmere Trondheim).

Når en av de første låtene som høres over høytaleranlegget er Jokke med ‘To fulle menn’ så begynner jeg […]