Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Skottland: Whiski Bar, Edinburgh

Bar og restaurant med over 200 forskjellige whiskyer i hyllene.

Beliggende på midten av Royal Mile er det perfekt for besøkende i Edinburgh.

Litt treig service innen matavdelingen, men med såpass mange whiskyer å velge mellom er ikke det verdens største problem.

Hjemmeside og kart.

Japan: Zoetrope, Tokyo

Over 250 forskjellige whiskyer er å finne i hyllene her – alle japanske!

Baren er visstnok den eneste uavhengige baren som fokuserer på japansk whisky, øvrige barer i denne kategorien eies og drives av Suntory og Nikka (som bare har sine egne produkter i hyllene).

I tillegg til whisky er det også over […]

Oslo: Lompa (Olympen) Grønlandsleiret

I anledning at “Gutta på jobben” gikk ut for “å ta noen øl” gikk vi til gode gamle “Lompa” (Olympen) på tjukkeste Grønland, denne kamelonen blant Oslos utesteder. På formiddagene er Lompa et kjent og kjært vannhull for tørste sjeler. Straks mørket senker seg forvandles dette nyåpnede stedet til et hipt og trendy […]

Kontoret, Bergen

Kontoret er en grei, liten bar som ligger i tilknyting til restauranten Dicken’s. Lett å finne i vest-enden av Torvalmenningen, vis-a-vis Hotel Norge, med gateadresse Olav V’s plass 4. Barkeeper Espen Johannesen er en trivelig kar som har gode ambisjoner om å gjøre Kontoret til et skikkelig vannhull for malt-entusiaster. I tradisjonsrike grønne […]

Oslo: Eik bar og vin

Jeg hadde ingen aning om hva jeg gikk til. Husket gamle Savoy som et litt slitent sted preget av brune tremøbler og skittent toalett. Eik bar og vin; har de beholdt alt det gamle interiøret som kanskje bare var i eik?

Vel inne i et luftig lokale med rosa plysjkledde sofaer langs veggene, […]

Lillestrøm: Republic

Det er ikke hver dag man finner noe positivt om stedet Lillestrøm. Men her er en udelt positivt innlegg – Puben Republic (med muligens ett unntak, pubens lokalisering – skulle vært adskillig nærmere Trondheim).

Når en av de første låtene som høres over høytaleranlegget er Jokke med ‘To fulle menn’ så begynner jeg […]

Skottland: The Grill, Aberdeen

Jeg hadde gleden av å besøke denne baren i juli 2006. Navnet er noe uvanlig for en bar, men jeg kan forsikre om at det er en bar, og at den er verd et besøk. Barens hjemmeside.

Baren er lett å finne, da den ligger i en av hovedgatene i Aberdeen, Union […]

Bergen: Altona vinbar

Etter litt om og men fant jeg da fram til denne baren jeg hadde hørt mye positivt om. Den har to innganger: Den ene er gjennom resepsjonen i Augustin Hotel (inn døren, ta til venstre inn i loungen, ta øyeblikkelig til høyre og så er det rett fram til Vinbaren) og den andre […]

Trondheim: Three Lions

Et av de nyeste tilskuddene i Trondheims utelivsjungel er av typen ekte engelsk – eid og drevet av en engelskmann.

Maltwhiskyutvalget består av noe over et dusin tapninger – alle egentapninger. Prismessig ganske så hyggelig.

Ellers har de et bredt utvalg i øl og god og enkel barmat (pub grub).

For rolig avnytelse […]

Østerrike: Bockshorn Irish Pub, Wien

Denne knøttelille puben i Wien sentrum (Naglergasse 7) reklamerer med å være den eldste irske puben i Wien (etablert i 1991). Med 20-30 gjester er det stappfullt.

Anbefales å komme tidlig for å nyte av utvalget i Rare Malts-tapninger som står på øverste hylle da ventilasjonen i denne baren er alt annet […]