Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Oban

Besøkt sommeren 2005.

Destilleriet ligger midt i den idylliske byen Oban på vestkysten, ikke så altfor mange nautiske mil fra den velkjente øya Islay med sine tjærebredde klassikere. Oban er en svært så pittoresk perle som mange av de skotske småbyene, med turisttradisjoner langt tilbake på 1800-tallet.

Destilleribygningen er velholdt og hvitkalket og […]

Glengoyne

Besøkt: mars 2005

Selve destilleriet ligger ca 30 min med bil utenfor Glasgow sentrum. Glengoyne er et relativt lite destilleri med en produksjon på 1 mill liter i året, til sammenlikning produserer Glenfiddich ca 6 mill liter i året.

Guiden var sannsynligvis en eier eller liknende. Han virket kunnskapsrik om både destilleriet og […]

Glenfarclas

Besøkt under høstfestivalen (Speyside) 2005.

Et av svært få privateide destilleriene i Skottland (femte generasjon Grant som holder på nå). Turen var av typen Conniseurs Tour, tilgjengelig gjennom festivalen. Turen startet med en liten intro av brandambassadeur Ian McWilliam og en dram av tiåringen.

Så rusler vi gjennom destilleriområdet og ser på lappverket […]

Glen Ord

Hvis dette hadde vært vårt første destilleribesøk, hadde det sannsynligtvis fått en vesentligt høyere karakter. Guiden var meget tydlig og fortalte det grunnleggende innen whiskyproduksjon, men ingenting utover det vanlige. Destilleriet bar også en høy turistfaktor. Stort plus for tastingen, der det var mulig å smake på whiskyn sammen med flere forskjellige andre […]

Glen Moray

Besøkt: September 2004

Vi ankom det flunkende nye besøkssenteret på Glen Moray i det det åpnet fredag 24. september 2004 – første omvisning var halv ti og den kjøpte vi billetter til. Mens vi ventet fikk vi kjøpt kaffe, og det var også mulighet for noe å bite i, men så kort tid […]

Aberfeldy / Dewar’s World of Whisky

Besøkt: September 2003

Jeg ankom Aberfeldy-destilleriet med bange anelser, “Dewar’s World of Whisky”, jajamen – her er selvsagt fokuset på blended og dermed sikkert ikke spesiellt interessant, tenkte jeg. Men heldigvis tok jeg feil. Selvsagt er fokuset på blended, men dette er allikevel et av de beste destilleribesøkene jeg har vært på.

[…]

Benromach

Speysides minste destilleri har fått et nytt liv etter at Gordon & Macphail kjøpte det og gjenåpnet det i 1998, etter flere års arbeide med å sette det i stand etter at det ble lagt i møllpose i 1983. Destilleriet ligger i byen Forres, vest for Elgin.

Turen starter i ‘the Malt Whisky […]

BenRiach

BenRiach ble i fjor kjøpt at tre karer. En av dem er aktiv med i driften av destilleriet (Billy Walker), mens de to andre er ‘stille partnere’.

BenRiach er søsterdestilleriet til Longmorn og ligger så og si vegg-i-vegg, i ‘byen’ Fogwatt like utenfor Elgin.

De tar vanligvis ikke imot besøk, men ta kontakt […]

Allt a’Bhainne

Et av flere destillerier som ikke tar imot besøk, men under festivaler åpner de fleste seg.

Allt a’ Bhainne er et svært moderne destilleri som ble bygd i 1975 (kapasiteten ble doblet i 1989) for å sikre maltwhisky til Chivas Regal. Men da Pernod kjøpte Chivas ble destilleriet stengt, men takket være populariteten […]

Aberlour

Besøkt gjentatte ganger (tror det er omtrent fem ganger nå).

En av bransjens beste turer fra et av Speysides og Skottlands beste destillerier.

Turen starter i den lille butikken/resepsjonen før man rusler mot selve destilleriet. Turene må forhåndsbestilles. Da turen er svært omfangsrik og tar lang tid så arrangeres det kun to turer […]