Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Medlemsmøte i NMWL Bergen 9. november

Førstkommende mandag kommer NMWL’s president Ivar Aarseth til Bergen for å holde smakingen “Whisky og røykpreg – for peat’s sake!” for oss.

Dette blir en litt “vitenskapelig” oppklaring av begreper og de prosesser som gjør at whisky får smak av røyk og/eller torv. Følgende spørsmål vil bli tatt opp mens vi smaker på whiskyene blindt:

* Hvorfor har noen whiskyer røykpreg og noen ikke?
* Hvor kommer smaken/lukten av røyk fra?
* Hvorfor er det så stor forskjell på røykpreget?
* Hvorfor smaker en røykpreget whisky fra Speyside forskjellig fra en Islay whisky?
* Hvilke whiskyer er mest røykpreget?

Denne gangen blir det fem whiskyer og prisen på smakingen blir kun 10 bonger!

Ivar Aarseth og Tom Lunne også forfatterne av boken «Whiskyevandringer»!

Det er mulig kjøpe boken for kr 300 på møtet. Boken gir en innføring i whiskyproduksjon og whiskyhistorie i Irland, England og Wales. Forfatterne har besøkt og skrevet om alle produserende destillerier. Som en hjelp til de som ønsker å besøke destilleriene er det kart og en omfattende beskrivelse av alle områder der det er destillerier. Det er tips på hva man kan oppleve av andre ting samt noen forslag til puber som serverer whisk(e)y, hoteller osv. «Whiskeyvandinger» inneholder også hvordan smake whisky, hvorfor whisky lukter og smaker slik som det gjør, smaksnotater og matoppskrifter med whisky. Som vedlegg finnes en oversikt over destilleriutviklingen i Skottland de siste årene samt en oversikt over destillerier som har startet eller i ferd med å starte produksjon i Norden.

Vi har litt høyere utgifter i forbindelse med nye lokaler, så nå vil vi ta kr. 50 i inngangspenger for ikke-medlemmer. Medlemmer kommer selvfølgelig gratis inn, og har du ikke betalt medlemsskapet for 2015 kan det gjøres i forkant ved å betale inn til lagets konto eller i døren.

Kontingent for 2015 er kr. 300
Kontonummer: 5202.05.79749
Merk innbetalingen med navnet ditt!

Tid: Mandag 9. november kl. 1930
Sted: Engen 20, 3. etg (bruk dørklokke som er merket)
Det er døren til høyre for Cafe Opera.

VI ÅPNER BÅDE DØRENE OG BAREN KL. 1845!

Bonger selges i remser á 5 bonger. Remseprisen er kr. 100.-

Velkommen! 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>