Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Allt a’Bhainne

Et av flere destillerier som ikke tar imot besøk, men under festivaler åpner de fleste seg.

Allt a’ Bhainne er et svært moderne destilleri som ble bygd i 1975 (kapasiteten ble doblet i 1989) for å sikre maltwhisky til Chivas Regal. Men da Pernod kjøpte Chivas ble destilleriet stengt, men takket være populariteten til både maltwhisky og Chivas blendene så startet produksjonen opp igjen i 2005.

Selve rundturen på destilleriet var raskt unnagjort. Det bygget på et måte som gjør det enkelt for en person å styre alt, selv når det produseres for fullt. Så og si allt gjøres av maskiner.

Arkitektonisk sett så er bygget svært interessant. Man vil ikke automatisk tro det er et destilleri dersom man ser det fra veien (bortsett fra det store skiltet det står Allt a’ Bhainne Distillery på da, selvfølgelig). Noe av det eneste med bygget som kan virke avslørende er de små pagoda-formede vifteskjulerne på taket.

Turen ble avsluttet med en dram fra en ukjent uavhengig tapper (Allt a’ Bhainne finnes ikke som egentappet whisky), og en halvveis lovnad om at de muligens skulle tappe en destilleritapning neste år. men uansett så lagres ikke en dråpe ved destilleriet, alt kjøres til Keith.

Besøkt av Arve M. Lervik

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>