Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Aberfeldy / Dewar’s World of Whisky

Besøkt: September 2003 

Jeg ankom Aberfeldy-destilleriet med bange anelser, “Dewar’s World of Whisky”, jajamen – her er selvsagt fokuset på blended og dermed sikkert ikke spesiellt interessant, tenkte jeg. Men heldigvis tok jeg feil. Selvsagt er fokuset på blended, men dette er allikevel et av de beste destilleribesøkene jeg har vært på.

Omvisningen er delt i flere deler. Først får du se en film om Aberfeldy og Dewar’s historie, deretter er det en “self-paced audio tour” av blandt annet reproduksjoner av Dewar-brødrenes kontor og blending rommet. Her er det mange ting å se på, og flere interaktive “spill” der du kan lære om blending prosessen. Noe av dette var både underholdende og informativt, og fordelen med at det er “self-paced” er at du kan konsentrere deg om det du er interessert i og hoppe over det andre.

Etter denne turen får du en dram av Dewar’s White Label ute i kaféen (som også solgte mat og annet drikke, nytting dersom du ankommer stedet sulten). Dette er faktisk ganske interessant, selv for oss som ikke liker smaken av blended. Det er nemlig lagt opp til skikkelig “nosing”, og i tillegg til ark med god layout for å ta notater er det satt ut “lukteglass” med kjemiske varianter av lukter du kan finne i whiskyen (vanilje, lavendel, sitron). Dette er det første destilleriet jeg har sett noe slikt ved, og jeg satte stor pris på det. Det er utrolig mye enklere å plukke ut spesifikke lukter (utover “godt” og “vondt”) dersom du har en “ren” variant av lukten å sammeligne med.

Dersom du så ønsker kan du få en omvisning på Aberfeldy-destilleriet. Vi måtte vente ganske lenge på å få en guide, det er vel omtrent det eneste som trekker ned karakteren på dette besøket. Omvisningen var av kjent format, ikke noe utenom det vanlige, men jeg fikk ta bilder så mye jeg ville og var dermed fornøyd. Til slutt fikk vi en dram Aberfeldy, foruten rabatter i butikken (som vi selvsagt benyttet oss av).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>