Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Glenfiddich

Besøkt: 1996

Nå var det riktignok lagt mye ressurser i omvisningene; man kunne velge mellom seks forskjellige språk på øretelefonene i auditoriet. Det hele smakte av turistmaskin. Vi fikk for eksempel bare lov til å beundre fat under lagring gjennom glass. Så her manglet personlighet. Det samme kan til dels sies om produktet.

6 comments to Glenfiddich

 • Richard Salevik

  Besøkt: 2001

  Helt ubeskrivlig høy turiststempel. Ingenting utover det vanlige, tastingen var heller ikke noe og skryte over. Hvis man er i nærheten av Dufftown, finnes det så mange bedre plasser å besøke.

 • Arve M. Lervik

  Besøkt: 2003 (Vårfestivalen)

  Kommersielt så det holder, men ikke uten høydepunkter. Besøket i lageret avslørte en tønne med ‘Fiddich fra 1962 som vi fikk nose litt på, samt at vi faktisk fikk smake litt fra Solera-vat’en (blandingstønnen for Solera Reserva). De som ønsket det fikk også smake på “ølet”.

 • Flere forfattere

  (Red. anm.: Anmeldelser fra ikke-medlemmer samlet i ett innlegg. Anmeldelsene er også delvis redigert for å fjerne personangrep.)

  Besøk våren 2002

  Jeg fatter ikke hvorfor dere i nmwl gir Glenfiddich så elendige karakterer?
  Etter min (og mange andres)mening gir et besøk på Glenfiddich en kjempefin innføring i produksjon av maltwhisky – og er det ikke faktisk derfor man besøker et destilleri?
  Særlig for “nybegynnere” er Glenfiddich en gledelig opplevelse. Dere klager på at det er en “turistmaskin” osv… Hva er dere selv når dere reiser dit da om ikke turister!?
  Jeg ser at en av dere har besøkt Glenfiddich under Vårfestivale. Da må du vel regne med at det kan være mye folk der?

  Selv vil jeg gi Glenfiddich 5 av 6 mulige poeng… Ja, jeg har hatt bedre opplevelser på et destilleri men Glenfiddich kommer høy opp.

  — Lagt inn av: Aleksander Houmb, November 27, 2003 12:29 EM

  Besøkt våren 2002

  Må si meg helt enig i Houmbs kommentarer, og har følgende å tilføye:

  Forhåndsdømming og negativ innstilling overskygger ofte selve opplevelsen.

  Glenfiddich er for mange selve inngangsporten til single malt whisky. De besøkende fikk se hvordan whiskyen tappes på flasker. Dette får man kun tilgang til å se ved ett annet destilleri i Skottland, og det er Springbank.

  (Kraftig redigert av red. – alt som ikke har med selve destilleribesøket å gjøre kan finnes igjen på forumet.)

  — Lagt inn av: Jan Kjærstad, November 27, 2003 05:21 EM

  Besøk vår 1996

  Har fulgt diskusjonen på NMWL over tid, og selv ut i fra mine ringe kunnskaper om whisky, må jeg si at besøket ved Glenfiddich er et av de bedre jeg har foretatt i Skottland. Et utmerket startpunkt for såvel nybegynnere som mer erfarne, med informasjon på flere språk og hyggelig personale. Absolutt verdt et besøk.

  — Lagt inn av: Asbjørn Pedersen, November 28, 2003 12:02 EM

 • Ken Terje

  Jeg besøkte Glenfiddich under vårfestivalen nå i 2003 og selv om turen ikke ga den nære personligheten man kan få hos andre destillerier, så er det et utmerket utgangspunk for turister, nybegynnere og fremfor alt nyskjerrige får å få et innblikk i prosessen rundt maltwhisky. Legger man på noen pund på en gratis standardtur får man jo også oppleve det NMWLs medlemmer får på spesielle turer (må dog ordnes på forhånd). Jeg synes det er stas å ha drukket Solerà rett fra fatet, samt å ha sittet i en nydelig business lounge og smakt på det Glenfiddich har å by på. Det gir meg en god historie når jeg deler flasken jeg har i skapet med whisky-drikkende venner. Glenfiddich er et av ikke alt for mange destillerier som kan tilby dette. Derav vil jeg gi Glenfiddich en solid 4 (av 5) når det gjelder opplevelsen.

 • Kjell Øritsland

  Etter å ha blitt kjent med the coppersmith på Glenfiddich, Kininvie og The Balvenie, Dennis MacBain (ansatt i 48 år!), på Isle of Skye sept.04, ble Larviksavd. av NMWL invitert på en VIP omvisning til Glenfiddich sept. 05. Og for en omvisning! Undertegnede har tidligere vært rundt på en rekke destillerier, men aldri opplevd maken. Senior guide, Katya Bangerter, tok oss med på en 4,5 timers uforglemmelig tur som sluttet i the VIP lounge med smaksprøver av Meget gamle årganger av Glenfiddich og The Balvenie.
  Jeg må i ærlighetens navn tilstå at Glenfiddich ikke har vært en av mine største favoritter, men etter dette besøket har jeg forandret oppfatning.15 årig Solera er flott whisky, det samme kan trygt sies om 18 og 30 åringen.
  Vi gir besøket terningkast 6.

  Pres. NMWL,Larvik

 • Jeg besøkte fakiskt Glenfiddich to ganger under høstfestivalen 2008. Den ene dagen hadde jeg litt ledig tid og vandret en tur ned til destilleriet med snuppa på ryggen i meitai (og en plan om at hun skulle sove), og hadde egentlig bare tenkt å ta noen bilder av bygningene og en kaffe i kaféen. Når jeg kom innenfor døren ble jeg straks spurt om jeg ønsket omvisning, og da jeg lurte på om ikke det var et problem at snuppa satt på ryggen (svært få destillerier med organiserte turer godtar barn under 8) fikk jeg til svar at de gikk helt fint så lenge hun satt der.

  Siden omvisningen er gratis og jeg var litt nysgjerrig takket jeg ja. Omvisningen starter med en liten film der man fortsatt kan velge mellom mange forskjellige språk (men jeg satset på engelsk). Filmen var informativ, dog naturlig nok noe reklamepreget. Etterpå fikk vi en aldeles utmerket standard omvisning, og inntrykket var at her ville ikke en tilfeldig turist på sitt første destilleribesøk føle seg overveldet av informasjon, men samtidig lærte jeg nye ting selv, guiden hadde også kunnskap nok til å svare på alle spørsmål som dukket opp. Turen ble avsluttet i et ganske så lekkert smakerom der vi fikk god tid til å nyte vår dram (om vi måtte ønske det), og snuppa fikk et glass appelsinjuice.

  Det skal også nevnes at selve omvisningen også er tilgjengelig på flere språk. Det hele fremstod profesjonelt – litt turistbefengt, ok, men helt sikkert en port inn til whiskyverdenen for mange som ikke ville funnet veien på egen hånd.

  Dagen etter var jeg påmeldt Manager’s Tour, og det var helt andre boller. Da fikk vi se både Kininvie, Balvenie og Glenfiddich, og siden Richard Coutton mente vi like gjerne kunne ta gratisturen dersom vi ville se Glenfiddich, fikk vi se de tingene som standardturen ikke viser. For eksempel har Glenfiddich to still rooms, og vi fikk en tur gjennom det som ikke normalt er åpent for turister. Det var mindre skinnende kobber og mer støv i krokene, kan du si 🙂

  I det hele tatt var jeg såre fornøyd, og vil anbefale både standarturen og spesialturer på Glenfiddich til alle og enhver.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>