Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Oban

Besøkt sommeren 2005.

Destilleriet ligger midt i den idylliske byen Oban på vestkysten, ikke så altfor mange nautiske mil fra den velkjente øya Islay med sine tjærebredde klassikere. Oban er en svært så pittoresk perle som mange av de skotske småbyene, med turisttradisjoner langt tilbake på 1800-tallet.

Destilleribygningen er velholdt og hvitkalket og er etter sigende en av landets minste. I besøksavdelingen har man fulgt opp den estetiske linja – her er det absolutt lagt opp til at besøkende skal føle seg velkomne.
Selve omvisningen (The Whisky Tour) var av en mer selsom karakter for vårt vedkommende. Guiden var ikke snauere enn at han presederte i vei på sin svært så lokale dialekt, og vokabularet besto nok i tillegg til engelsk med særdeles vestskotsk brytning, av mange skotsk-keltiske ord og uttrykk. Vel – mannen var uansett en opplevelse i all sin fargerike fylde (og med sin 50-metersstemme), så omvisningen ble utvilsomt en opplevelse. Jeg forsto anslagsvis 50% av det som ble sagt, og fikk med meg at “Bourbon is rubbish” og at Lagavulin (Oban og Lagavulin inngår i “The six classic Malts”, et bransjesamarbeid for bl.a. felles markedsføring) bør nytes foran en torvfyrt peis, ledsaget av mørk sjokolade. Det lokale produkt, altså Oban s.m. 14 y.o., smakte imidlertid fortreffelig uten både peis og sjokolade.

Besøkt av Espen Mindrebø

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>