Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Strathisla

Besøkt: 2002

Et lite og vakkert destilleri, sentralt belagt i Keith, noen få hundre meter fra togstasjonen. Men her slutter også det udelt positive inntrykket jeg sitter igjen med. Rundturen kostet £4 (en sjekk under Speyside-festival våren 2003 avslørte at prisen da var £6.50) og var av typen selvguidet. Vi fikk med andre ord et hefte og beskjed om å følge pilene. Ved retur i besøkssenteret var det en ‘tutored nosing’, med whiskyer fra de forskjellige regionene, der guiden brukte litt tid å fortelle hvorfor Islay-whiskyer ikke er god whisky. Etterpå var det tid for den vante drammen, og her får man valget mellom en 12 år gammel Strathisla eller en Chivas. Så går turen til butikken, der billetten ga £2 avslag på kjøp av whisky. Etterpå kan man slappe av med det eneste unike med dette destilleriet, servering av kaffe og shortbread.

Besøkt av Arve M. Lervik

2 comments to Strathisla

 • A. Houmb

  Besøkt: Mars 2003

  Vi besøkte Strathisla utenom “sesongen” og ble møtt av en sur gammel dame som ikke var interessert i å prate i det hele tatt. Og å få en liten smaksprøve kunne vi bare glemme!
  Selve destilleriet og området rundt er jo et pent skue… synd man ikke fikk sett innsiden.

 • Kjell Tore

  Jeg besøkte Strathisla i September 2004, og fikk et helt annet inntrykk enn hva de andre anmeldelsene tyder på.

  For det første ble vi behørig ønsket velkommen av en svært hyggelig mann. Vi fikk vite at vi kunne få en omvisning, som koster 4 £ pp, om ca 15 minutter. I mellomtiden ble vi henvist til en god sofa, og fikk en whisky ( Chivas 12 år ).

  Vår guide var en ung dame, blid og med gode kunnskaper. Vi ble også tatt inn på ett av lagrene, med svært så gode dufter. Pga Chivas blandingen var det svært mye godt inne på dette laget. Vi ble også tatt med langt inn i lageret hvor det lå noen skatter, spesial blanding for Dronning Elisabeths jubileum. Kunne kjøpes for den nette sum av 6000 £ pr flaske, og inneholder i tillegg til en blended whisky også sølv og gull! Etter omvisningen fikk vi valget mellom Chivas 18 år eller Strathisla 12 år. Valget falt på det siste. Strathisla er et lite og vakkert destilleri. Har du tid, ta turen dit.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>