Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Oslo: Eik bar og vin

Jeg hadde ingen aning om hva jeg gikk til. Husket gamle Savoy som et litt slitent sted preget av brune tremøbler og skittent toalett. Eik bar og vin; har de beholdt alt det gamle interiøret som kanskje bare var i eik?

Vel inne i et luftig lokale med rosa plysjkledde sofaer langs veggene, barkrakker, lave stoler, høye bord, lave bord, forsto jeg at dette var noe helt annet. Dempet belysning, behagelig musikk (ambient, rolig club, jazz). Jeg hadde ikke kommet til noen fotballpub. Det viste live-bilder fra kjøkkenet i restauranten på storskjerm, ikke Premier leage, ikke rugby.

En kjapt overblikk viser en fyldig hylle bak i baren, med sterk overvekt av skotsk single maltwhisky. Da jeg åpnet barkartet, så jeg også kjapt at her satses det på whisky. En litt lengre titt på barkartet sammenlignet med hva som sto i hylllene, viste at det faktisk var mer i hyllene som ikke sto i lista. Ofte er det vel gjerne omvendt…..

Jeg startet med en øl. Kanskje det eneste negative jeg kunne finne med denne puben. Jeg skulle gjerne sett litt mer øl….Jeg vet Haandbryggeriet i Drammen lengter etter puber som vil ha øllet deres!

Vel, fort ferdig med øllet, kunne jeg starte med whiskyen. Jeg vil påstå at utvalget er mer enn godt nok. Det var ikke mange tapninger fra Vinmonopolets etter hvert så fyldige whiskymeny, som ikke sto i hyllene. Det var både standardtapninger og uavhengige tapninger til priser som ikke skremte meg (og der er jeg litt lettskremt). En kveld med en øl og fire 2 cl i spekteret Craggenmore 12 yo OB til Brora 30 yo OB, kom på ca 400 kr.

Jeg må også nevne glassa som dette ble servert i: Store tulipanformede glass. Det så nesten ut som et forvokst hvitvinsglass. Lang stett, god og rund bunn, med en definert innsnerping på toppen, på samme størrelsen som innsnerpingen på de små tulipanglassene. De var veldig gode å drikke whisky av, og et tydelig tegn på at Eik bar og vin satser på å servere sin whisky under optimale forhold.

Eldar som står bak disken er NMWL-forumdeltager, så han snapper nok opp litt whiskykunnskap som er god å ha bak disken.

Eik bar og vin er et riktig godt sted å nyte god maltwhisky. Jeg kommer garantert til å gjøre det igjen!

Jeg glemte nesten toalettene. Slett ikke skitne og ekle, men firkantet… Vannkrana for vasken er utenfor det ene hjørnet av vasken. Du finner den nok. Toalettene er dessuten “uni-sex”, dvs at her må herrene dele den samme køen som vi ellers misunner damene for å ha enerett på (det er jo aldri kø på en herredo!). Mer morsomt er det at vi herrer da også får ta del i den type samtaler som tidligere kun har vært forbeholdt dametoalett-rom.  Hi-hi….!

 Adressen er Universitetsgt 11, Oslo (krysset Universitetsgt/Kristian August gt).

OPPDATERING:

Etter at jeg trakk ett eller to poeng for ølutvalget, har Eldar tatt grep og tatt inn flere ulike tapninger fra Haandbryggeriet i Drammen. Da nærmer det seg full score for Eik! Ryktene skal faktisk ha det til at de servere god og relativt rimelig mat der også!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>