Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Sverige: Glenfiddich Warehouse no 68 (tidligere: The Ardbeg Room), Stockholm

The Ardbeg Room er en restaurant og bar i Stockholm sentrum (adresse Västerlångatan 68) som holder Ardbeg fanen høyt. Da jeg besøkte dem den 18. desember 2003, hadde de minst seks forskjellige Ardbeg utgaver (inkl. Provenance og Lord of the Isles). De har en rekke andre single malts også – det vil være å gå for langt å nevne alle. Men det påstås at det skal være over 180 der. Det ville ikke forbause meg. I tillegg har de et meget stort utvalg av øltyper, og det norske bladet Apéritif har hatt en lengere artikkel om stedet i denne sammenheng. I Sverige kan du dessuten kjøpe whisky pr. centiliter, så man kan få smakt på mye før promillen blir for høy og lommeboken for tynn.

I tillegg til maltwhisky og øl, har stedet også en god restaurant, så her var det naturlig å både ha en før-middag malt, litt maltwhisky til et meget godt måltid, og så noen whisky til etter maten. Veldig billig ble det ikke, men det skyldtes at jeg smakte på både Ardbeg Provenance og Springbank 21 år i tillegg til “vanligere” varer som Lord of the Isles og Ardbeg 1977.

Både David og Tomas som driver stedet var veldig kunnskapsrike og hyggelige å snakke med. Har man spørsmål om The Ardbeg Room, kan man maile dem på david@theardbegroom.com eller tomas@theardbegroom.com, og selvfølgelig kan man jo bare dra dit når man allikevel er i Stockholm. Jeg anbefaler stedet på det varmeste.

Besøkt av Rolf Frydenberg

2 comments to Sverige: Glenfiddich Warehouse no 68 (tidligere: The Ardbeg Room), Stockholm

 • Kjell Tore

  Jeg har i perioder jobbet en del i Stockholm, og da har jeg flere ganger hatt gleden av å besøke The Ardbeg Room.

  The Ardbeg Room ligger veldig bra til, dvs i den gågaten de fleste havner i når de tar en tur gjennom Gamla Stan i Stockholm

  Som navner sier er det visse tilknytninger til Ardbeg. Mener jeg har sett i alle fall 7 forskjellige Ardbeg, og Adbeg logoen finnes flere steder. I tillegg tror jeg det finnes ca 150 andre typer også. Mange av disse var spennende synes nå jeg i alle fall. Jeg tror uansett at Whisky elskere skulle finner seg godt til rette.

  Et fint system som The Ardbeg Room har på lik linje med andre barer i Sveriege, er at du kan kjøpe pr cl. Dermed kan man smake på det meste uten å bli veldig fattig for en liten smak.

  Ardbeg er vel en av de beste “Whisky” barene / resturanter i Stockholm. Det er vel bare “Akkurat” som kan måle seg i utvalget både med øl og Whisky. Som dere skjønner av kommentaren, har The Ardbeg Room har også et godt utvalg med øl. Mange spennende både Svenske og utenlandske.

  Men vilje setter jeg bar / resturant, da de har en relativt habil resturant innenfor baren. Om dere tar en tur innom, kan jeg trygt anbefale maten også. OK prisnivå er det også.

  Om jeg skal klage noe, kan det være at serveringen noen ganger kan være litt treg! Dette skyldes både forhold de burde ha kontroll over, samt ting de ikke kontrollerer så lett. Dvs ofte mye folk, som ønsker øl som ofte skal sette seg før servering. Det tar derfor lang tid å tappe en del øltyper. Men det virker ikke som det er alltid dette som er årsaken……..

  Om dere tar en tur til Stockholm, så ta en tur innom. Jeg tror ikke dere vil angre. Adressen er Vasterlångatan 68 ( lett å finne i Gamla Stan )

 • Takk til Bente for påminnelse om at det bør bemerkes her, ikke bare på forumet, at The Ardbeg Room har skiftet navn til Glenfiddich Warehouse no 68. Sakset fra forumet:

  “Lite er endret annet enn navnet. Jeg spurte om årsaken til navnebyttet, og det var helt enkelt at Glenfiddich var villig til å trå til med noe sponsing, noe Ardbeg ikke ville.

  Jeg fant ca 180 forskjellige whisky sorter, og mange Ardbeg faktisk. Både Provenance og Lord of the Isles var å finne, så det er fortsatt vel verd å ta en tur. Men vær fortsatt forbredt på litt “treig” service. Den har ikke endret seg etter navnbyttet! Forøvrig kan jeg vise til den anmeldelsen jeg skrev mens det het Ardbeg room.”

  (Dette fra Kjell Tore som var på besøk i begynnelsen av april 2005)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>