Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Jacob Aall Cafe & Bar, Oslo

Baren Jacob Aall i Bogstadveien 64, Majorstua (samme kvartal som Gamle Major), skiftet eier i fjor, og de nye eierne (som også eier og driver Big Horn restuaranten i etasjen under) ønsker å satse på mer enn bare øl, og da i særlig grad på malt whisky. De har startet opp med åtte single malts som er utvalgt i samarbeid med undertegnede for å dekke en brukbar bredde hva områder og typer angår. De åtte er:

Ardbeg TEN
Bowmore Darkest
Glenmorangie 10
Highland Park 12
Lagavulin 16
Laphroiag 10
Macallan 12
Talisker 10

Betjeningen i baren (Kawal, Jag, Tom) er hyggelige og vennlige, men har noe begrenset kunnskap om malt whisky. Det er det meningen å rette på gjennom kurs i løpet av vinteren.

Jacob Aall er et sted hvor det til tider er mye folk, men såpass rolig bakgrunnsmusikk at det er fint å prate – og det er det mange som gjør! Møblementet er variert, med alt fra barkrakker til sofaer og noen mere cafe-pregete bord i det som tidligere var spiseavdelingen. Forrige eier serverte også mat inntil en inspeksjon førte til at kjøkkenet ble stengt. De nye eierne planlegger å bygge ut et nytt kjøkken i løpet av våren, og servere enkle retter. Siden de har erfaring med drift av resturanter av flere typer (biff, indisk, orientalsk, sushi), kan det bli spennende å se hva de får til.

Jeg anbefaler Jacob Aall på det varmeste.

Besøkt av Rolf Frydenberg

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>