Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Bar & Cigar, Oslo

Hvis du vil ha noe utenom “the six classic malts” en “hvit flekk” på whiskykartet

Beliggenhet: Oslo sentrum, C. J. Hambros plass (opp trappen ved siden av det nye tinghuset).

Hvorfor gå hit? Anbefales sterkt p.g.a. sitt lille, men unike, utvalg av connoisseur-maltwhiskyer man ikke finner andre steder i landet. En bar med lav musikk og lav party-faktor. Dette er stedet for kjenneren som vet hva han/hun vil ha!

Er du over gjennomsnittlig interessert i whisky, og har smakt endel av det som tilbys i Norge, finner du fort ut at de samme whiskymerkene går igjen fra sted til sted. Vel, har du vært på Bar & Cigar?

Stedets spesialiteter: Cognac, maltwhisky og cubanske cigarer.

Eksempler fra drikkekartet pr. februar 2002: Caol Ila, Bruichladdich, Springbank, Longrow, Mortlach m.fl., hvorav flere av disse er fra indepentent bottlers (Murray McDavid, Kingsbury). I tillegg til mer kjente merker som f.eks. Lagavulin og Ardbeg.

Bar & Cigar er et sted for dem som vil nyte sin drikke (og evt. cigar) i avslappende omgivelser. Møblementet er litt forskjellig rundt omkring i det nokså lille lokalet: I sittegruppen nede ved inngangen synker man ned i dype, gode skinnstoler. Ved baren en halv trapp opp, består inventaret av spinklere “cafémøbler”, og en benk langs hele den ene veggen. Det er sikkert mer effektivt, men på langt nær så godt å sitte i. Deler av interiøret er litt halvtrendy anno tidlig 90-tall. På tide med en oppussing, kanskje, men atmosfæren er lun og hyggelig.

Innehaveren kan ofte observeres bak bardisken, puffende på en kubansk cigar. På hyllen bak ham finner du et utvalg av noen av de beste og mest spennende cognac’er og maltwhiskyer som er å oppdrive i kongeriket, ofte ting som ikke engang er tilgjengelig gjennom Vinmonopolets bestillingsliste. En annen ting man raskt oppdager når man betrakter barhyllen hans, er at kjente cognac-merker med fancy “parfymeflaske-innpakning” glimrer fullstendig med sitt fravær. Her er kun cognac fra de mindre produsentene i ypperste klasse. Ikke dermed sagt at alt på menyen er dyrt, tvert imot! Men her kjører man tydeligvis en kompromissløs kvalitetslinje, og de velger å ta inn kun varer de selv liker. Greit nok, det, at det finnes slike steder også!

Innimellom får dette stedet tak i topp maltwhiskyer som aldri før har vært i Norge, og ofte er det bare snakk om en flaske eller to! Det betyr at man må stikke innom dette stedet regelmessig, hvis man ikke ønsker å gå glipp av noen godbiter. Men det er da ikke noe stort problem…? Og for å ha sagt det: Når det gjelder maltwhiskyen er det, uten å nevne spesifikke produkter, enkelte sjeldenheter som er svært hyggelig priset! Men bli ikke forbauset hvis du bare får ett glass av visse merker, det er fordi man vil at flest mulig skal få smake på godsakene!

Hvis du utpå kvelden finner ut at du har smakt på én whisky for mye, kan husets vanlige traktekaffe faktisk anbefales. Den er fyldig og smaksrik, spesialblandet til denne baren for å passe til cigar! Men jeg synes den var utmerket helt alene, jeg!

Utvalget av maltwhiskyer på Bar & Cigar er ikke svært stort, men svært spennende! Har du ikke allerede vært der, er det på tide! Gakk hen og få servert noe utenom “the six classic malts”!

Besøkt av Edward Falchenberg

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>