Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Karls-Berger Pub, Longyearbyen

For whiskyelskere som befinner seg her oppunder Nordpolen så er Karls-Berger et must. Nå finnes det bare en håndfull skjenkesteder i Longyearbyen, men denne skiller seg ut med glans.

Beliggenhet: I samme bygg som Lompen-senteret, Longyearbyen, Svalbard.

Hvorfor gå hit? Lite intimt sted, med ekstremt utvalg i drikkevarer – og særlig whisky (blended, single malt, irsk etc). Musikkvalget er svært bredt og lydnivået bestemmes ut fra betjeningens egne ønsker, men lar seg av og til styre av gjestenes rop på volum.

Stedets spesialiteter: Alt av brennevin.

Av whiskymerker kan nevnes alle de vanlige samt et bredt utvalg av mer spesielle varer. Av disse kan nevnes: Deanston, Balblair, Ben Nevis, Deerstalker, Dalmore, Spirit of the Isles, Ledaig, Old Pultney, Old Rhosdhu, Littlemill, Inchmurrin, Bruichladdich, Aberlour, Iona (Old Celtic Single Malt) og japanske Suntory single malt. I tillegg noen indepentendt bottlers, i all hovedsak Scott’s Selection. Også stort utvalg av McGibbon’s Provenance-serie fra Blackadder.

Karls-Berger Pub er ei lokal bule som i all hovedsak frekventeres av lokalbefolkingen og en og annen turist. Stemingen kan raskt skifte fra rolig og avslappet til party-party. Inventaret er ganske slitt, med en rekke barstoler langs baren som imponerende nok er oppreiste, selv om de kan vippe opp mot 10-15 grader i hver retning.

Personalet er vel ikke de mest kunnskapsrike på de felt vi ønsker oss, men sjarmerende og vennlige. Og blir ikke sure når man spør om den flaska som står bakerst, øverst mens lokalet er fullt og klokka er mange.

Som alt på Svalbard er også varene på Karls-Berger skattefrie, og dette merkes på de vanlige varene, mens de mer uvanlige og spesielle produktene koster omtrent som på fastlandet. F.eks. en Highland Park 1977 Bicentenary kostet 264 kroner (september 2002).

Utvalget er stort og spennende og med mange overraskelser for alle og enhver.

Besøkt av Arve M. Lervik

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>