Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Saxon King Pub, Horten

Hvorfor havner plutselig en pub i Horten på nettsidene til Norsk Maltwhiskylag? Horten er ikke verdens navle, men når de har en pub med ca 100 ulike maltwhiskyer på kartet, da er det verdt et besøk.

bilde

Vi besøkte Saxon King i romjula. Personalet beklaget at utvalget bar preg av en hektisk førjulstid, men vi fant allikevel flere gode maltwhiskyer. De hadde flest standardtapninger, men en og annen fatstyrke-verson hadde lurt seg inn i sortimentet. Utvalget var godt spredd med merker fra Skottlands fleste whiskydistrikter. Vi fant også en Cadenhead-tapning som var godt gjemt i prislista mellom et relativt stort utvalg av blended whisky.

Prisen for whisky på utesteder er et kapittel for seg. De fleste drammene lå på pluss/minus hundre kroner for 4 cl. Det er vel verken dyrere eller billigere enn andre steder, men du skal ikke drikke mer enn 3-4 drammer før du har brukt opp prisen av en helflaske…

bilde

Saxon King ligger i Storgata, midt i Horten. Ikke et sted man så ofte tilfeldigvis er, men skulle man være i nærheten så anbefales det å stikke innom. Dersom man skulle ønske en avveksling fra hovedstadens whiskyutvalg, kan man greit komme seg til Horten ved hjelp av buss fra Oslo (Busslink) eller tog til Moss og ferge til Horten (200 meter fra toget til fergen). Det er gangavstand fra buss-stasjonen og fergekaia i Horten til puben. Puben har også en nettside.

Besøkt av Torbjørn Anvik og Lars Helge Eklund, romjula 2003.

Nytt besøk sommeren 2006 avslørte at de nok fortsatt ikke helt har fylt opp lagrene etter julebordsesongen 2003… Kun Highland Park Alc-hem-ist og Linkwood- og Caol Ila Dun Bheagan som var “nye” tapninger. Ellers så hadde de fortsatt godt igjen av Cadenhead tapningen av Bladnoch…. Vil anta at det sto mellom 20 og 30 maltwhisky i hyllene. Og masse blend…

Prisene var faktisk riktig så hyggelige ved nærmere omtanke: 125 kr for 4cl 57,8% Bladnoch 17yo, og eller +/- 90 for de vanlige drinkene. For de som liker “voksent brennevin” hadde de både HP og Macallen (Classic) 25 yo. De kostet ca 250 for 4 cl.

Nytt besøk i forbindelse med Vestfold Whiskyweekend 2008

Saxon King har fortsatt mye whisky i hyllene, nærmere bestemt 96 ulike tapninger. Mange flasker begynner å bli gamle. Det betyr at her kan du finne tapninger som ikke har vært tilgjengelig i Norge på lang tid, men samtidig kan du også risikere at tapningene har dødd ut og har blitt ødelagt.

Herren bak baren fortalte at de fortsatt hadde ambisjoner om å ha et stort og bredt whiskyutvalg, men gjerne ville bli kvitt noen av de gamle tapningene så de kunne få inn nye.

1 comment to Saxon King Pub, Horten

 • trbo

  Jeg har vært en tur innom Saxon King i Horten. På mange måter holder den god
  stand. Personalet er hyggelig og har
  ikke noe imot å servere på 1 cl.

  Dette er ikke all verden men det gir
  meg ett godt nok inntrykk.

  Denne puben har flere sorter som ikke
  lenge kan skaffes via polet. Hva det
  er snakk vil jeg ikke si da jeg selv har tenkt å tømme de flaskene.

  Det er ambisjoner om å komme tilbake
  til tidligere høyder. Men som puber
  flest lever de mest av fotball og øl.

  Vidre utvikling vil nok være bestemt
  av lokal intresse og at stedet blir
  brukt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>