Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Teerenpeli, Helsingfors

Teerenpeli : Pub og Whisky bar i Helsingfors

I forbindelse med et besøk i Helsingfors Februar 2006, fant jeg fram til Teerenpeli. For de som er veldig interessert i whisky, så kjenner de kanskje til at det er et finsk destilleri og bryggeri med samme navn. Både øl fra eget bryggeri og eget destilleri er å få kjøpt i baren.

Baren ligger i Vuorikatu 16 midt i Helsingfors, kun et par hundre meter fra Sentralstasjonen i Helsingfors, og rett i nærheten av Radisson SAS Plaza, og er derfor lett å finne.

I tillegg til mange egne ølsorter, fant jeg også deres egen whisky. Destilleringen startet i 2002, og dette var en 3 åring som nettopp har blitt whisky (i November 2005). Denne kostet 5 €. Jeg er ingen fan av ung whisky, men det skal bli spennende å smake den igjen om en del år. Ellers fant jeg et 70-tall maltwhisky med pris ca 5 til 20 €. De fleste var OB tappninger. Teerenpeli ølet kan også trygt anbefales. Ellers fantes det en mange andre typer øl som skulle tilfredstille de fleste.

Den kvelden jeg var der (en onsdag) var det dessuten levende musikk, så det var svært så hyggelig.

Så for de som er i Helsingfors, er dette et sted man bør få med seg.

Besøkt av Kjell Tore Hogstad.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>