Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Aberlour

Besøkt gjentatte ganger (tror det er omtrent fem ganger nå).

En av bransjens beste turer fra et av Speysides og Skottlands beste destillerier.

Turen starter i den lille butikken/resepsjonen før man rusler mot selve destilleriet. Turene må forhåndsbestilles. Da turen er svært omfangsrik og tar lang tid så arrangeres det kun to turer daglig. Dette medfører at de ikke bruker så mange sommervikarer til å ta seg av turene, man får erfarne guider som har vært i bransjen en årrekke – noe som gjør det lettere å ta bilder (så lenge det ikke blir gjort når folk i dress er i nærheten).

Et lite multimediaforedrag om whisky generelt er første stopp. Turen gjennom destilleriet er som de vanlige helt til man kommer inn i rommet der washbackene står – de er av en helt spesiell type (men jeg sier ikke hva, du må nok reise dit selv). Der får man også anledning til å nose på både worts og wash (dog ikke smake etter at et annet Speyside-destilleri klaget denne praksisen inn for SWA – destilleriets navn starter på M og slutter på acallan). Så når washglasset er noset tomt fortsetter turen inn i varmestua – stillhouse. Deretter ut i friskluft og bort til turens høydepunkt – Warehouse No.1.

Her får man en såkalt ‘tutoured tasting’ av Aberlour: Nysprit, 10yo, a’Bunadh, Sherry Cask og Bourbon Cask (om ikke i den rekkefølgen). Til slutt kan man velge å tappe sin egen flaske av et eller begge fatene man har fått smake på (£50). Dette barnet tar man så bort i butikken får å betale for godsakene, og selv om Chivas Bros/Pernod har en snill prispolitikk så kan det raskt blir kostbart…

Aberlour Distillery

Besøkt av Arve M. Lervik

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>