Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Auchentoshan

Besøkt: 1997 og 2001

Mottagelsen har vært meget bra begge ganger. Nødvendig å lage avtale på forhånd, siden destilleriet ikke vanligvis tar i mot gjester. Begge ganger er det destillery manager Ronnie Learmond som har delt rundhåndet med tid, oppmerksomhet og smaksprøver. Ikke så mye omvisning, og destilleriet har ikke vært i produksjon når vi har vært der. Men Learmond har gjort det til meget hyggelige besøk.

Besøkt av Per Arlov

1 comment to Auchentoshan

  • Øystein Hauge og Lars Helge Nilsen

    Auchentoshan er vel det nærmeste du kommer et oppegående destilleri i Glasgow. Riktignok ligger det et stykke utenfor sentrum, men fra Turistinformasjonen på George Square kan du ta lokalbussen som stopper like utenfor. Linje 60 like til endes, men spør for sikkerhets skyld sjåføren, for det er bare annen hver buss som går dit destilleriet er. £2,50 for tur-retur. Bussruten er en skikkelig lokalbuss, svinger hit og dit og stopper ørten ganger underveis. Reell kjøretid er nok nærmere en time. Så er det tre minutters spasertur fra endestoppet og ned til inngangen til destilleriet.

    Vi må få si to ting om destilleribesøket. For det første har vi aldri hatt en bedre omviser – og dette var vårt 20. destilleribesøk – unge Michael var et forbilde for all verdens destilleriguider, med sin velsignet forståelige engelsk, sitt gode humør og sitt oppriktige engasjement for sine gjester. Vi rett og slett koste oss. For det andre er Auchentoshan så rent og pent og nyvasket at det skinte i hver krok. Da omviseren forklarte at det er Morrison-selskapets politikk å ha innbydende lokaliteter, forsto vi jo at vi hadde sett noe tilsvarende før, nemlig Bowmore. Ren nytelse å være gjest, og så rause som de var på smaksprøvene! Glemmes skal heller ikke den flotte distillery shop’en, og spesielt må nevnes spesialtapningen Queen Elisabeth II, som kun finnes i salg der (100cl), og på Cunard Line sine skip. Vi var litt matte med tanken på en like lang busstur tilbake, særlig etter at vi var så fornøyde med omvisningen og prøvesmakingen. Så vi gikk av bussen i drabantbyen Clydebank, fant et greit spisested (en respektabel ”diner”) i nabobygget til det svære kjøpesenteret, og tok så lokaltoget tilbake til Glasgow. Det gikk fort og smertefritt og kostet bare 2 usle pund.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>