Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Glenfarclas

Besøkt under høstfestivalen (Speyside) 2005.

Et av svært få privateide destilleriene i Skottland (femte generasjon Grant som holder på nå). Turen var av typen Conniseurs Tour, tilgjengelig gjennom festivalen. Turen startet med en liten intro av brandambassadeur Ian McWilliam og en dram av tiåringen.

Så rusler vi gjennom destilleriområdet og ser på lappverket av en byggningsmasse (fra flere forskjellige tidsepoker, uten tanke på estetikken). Inne i destilleribygningen er noe av det første som fanger blikket en høyst uvanlig kornmølle – ikke en Porteus eller Bobby, men en sveitsisk Buhler, inklusive en genialt enkel steinfjerner.

Etter en vandring gjennom resten av bygget og forbi asfalteringen som de holdt på med, endte vi opp inne i skipsrommet (paneler fra et gammel skip). Smakingen besto av deres fabelaktige cask strength 105, 1994, 1974 og to 1969-tapninger (single cask). I tillegg så kan man få en dram av 25-åringen dersom man skriver ut et voucher fra destilleriets hjemmeside.

Alt i alt et fint besøk hos et naturskjønt destilleri.

Besøkt av Arve M. Lervik

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>