Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Balvenie

Besøkt: Våren 2003

Turen på Balvenie ble foretatt umiddelbart etter et besøk hos Glenfiddich. Selv om disse to destilleriene deler det meste så kunne ikke forskjellen nesten ikke vært større.

Turguiden vår på dette destilleriet var en eldre kvinne som nesten hadde jobbet i firmaet til familien Grant siden hun kom ut i yrkeslivet. Hun satt inne med flust med anekdoter og informasjon som hun gladelig delte med os når hun forsto at det var ekst whiskyentusiaster blandt publikum.

Balvenie malter en del av sitt eget bygg, og de var i full produksjon ved mitt besøk så jeg fikk muligheten til å ta et par spadetak for å snu malten, i tillegg til å komme inn i kilnen der malten ble tørket. Gøy å smake på malten i de forksjellige stadiene også. Destillerirommet består av en assortert samling apparater, hovedsaklig fra andre destillerier – mener å huske at det ene apparatet faktisk opprinnelig har stått hos Lagavulin.

En svært morsom og underholdende tur, mye takket være guiden.

Besøkt av Arve M. Lervik

1 comment to Balvenie

  • Bjarne Kjeldsen

    Besøkt høst 2009
    Hadde gleden av å besøke Balvenie i forbindelse med høstens festival. Dette var mitt første destilleribesøk, og hvilken deby! Vi ble vist rundt av gode gamle Rob. En utrolig morsom og kunskapsrik fyr. Vi fikk et godt innblikk i det hele fra malting til stillen via mashrom og cooperverksted. Jeg tappet også selv en liten flaske 13 år firstfill burboun-fat med en “dog” som Rob kalte kobberrøret som ble brukt til slikt. Har ikke somlet meg til å smake enda, men det blir jo først og fremst et hyggelig minne.

    Til sist var det smaking av hele linja fra dobbelwood til 30 år, inkl madeira og råsprit. Utrolig lærerik runde. Tar den gjerne igjen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>