Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Per Løvlie in memoriam

Per Løvlie på Aberlour våren 2007. Foto: R. S. Lervik

Per Løvlie på Aberlour våren 2007. Foto: R. S. Lervik

Per Løvlie døde 8. april etter noen ukers sykeleie. Per rakk bare å bli 57 år gammel. Med Per gikk en av Norges største personligheter innen maltwhisky bort.

Per var kunnskapsrik og mer enn villig til å dele sin kunnskap med andre. De siste ti årene gjorde han dette gjennom Norsk MaltWhisky Lag, men det var ikke der hans interesse for malt whisky oppsto. For Pers interesse og kunnskap var bygget opp over mange år, blant annet gjennom hyppige besøk i Skottland. Også der satte de pris på ham og hans kunnskap, noe som førte til at han gjentatte ganger ble invitert til å holde foredrag om maltwhisky – også i Skottland, ikke minst på Speysidefestivalen.

Per Løvlie oppnådde flere ganger å bli “verdensmester” i whiskylukting – eller “nosing” som det heter. Ikke bare hadde han en nese som kunne skille de enkelte lukter fra hverandre, han maktet også å sette ord på det. En sjelden egenskap.

Selv om det var maltwhisky som var vår felles interesse, så er det personen Per som jeg husker, og som jeg vil minnes når jeg nyter en maltwhisky fra Speyside, Pers favorittområde. Per var inkluderende og sosialt anlagt. Han glemte sine egne problemer – som en helse som skrantet – og engasjerte seg i andre mennesker. Han tok seg av sin gamle mor, og sin tante på Tromøya. Sine “nevøer” og “nieser” snakket han mye om når vi var sammen.

Tromøya var forøvrig et sted hvor Per trivdes, og han fikk rikelig med tid der de siste årene. Han var alltid i ekstra godt humør når han var der nede. Og det forstår jeg godt – Tromøya er ett av de herligste steder i Norges land å være! Det sier jeg med 100 % objektivitet, jeg som selv tilbrakte barndommens somre på Tromøya og øya utenfor – Merdø.

Per levde et fullt liv, selv om det ble så altfor kort. Han utrettet mye av det han hadde som mål, og minnet om ham er igjen hos mange mennesker; i Norge, Skottland og mange andre steder i verden hvor hans venner befinner seg.

Vi lyser fred over hans minne.

— Av Rolf Frydenberg

Per Løvlies bisettelse var i Grorud kirke, 19. april 2010 klokken 11:00.
Forrettende prest var Sokneprest Hanne Kleveland.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>